Hemingway - O nama

O nama

Želja za stvaranjem i osećaj potrebe da se tržištu ponudi nešto novo i drugačije, ali uz to i određeni stil života, mogao bi biti taj zvaničan odgovor na pitanje ‘’Kako je nastao Hemingway?’’. Ali kao što svaki film ima sate i sate snimanja koje na kraju niko nikada ne vidi, tako i u ovoj priči postoji još nešto.

A to nešto su sati, dani i noći šivenja, učenja, crtanja, čitanja, vežbanja... Kilometri potrošenog konca, rolne pogrešno iskrojene kože, gomila istupljenog alata, desetine slomljenih igala, stotine bačenih nitni... I jedan par ruku sa trajnim ožiljcima na vrhovima prstiju.
Divni miris kože u nozdrvama koji ne iščezava, nešto posebno u vezi nje što me opčinjava, zvuk kada se razmota na stolu, ili kada oštrica noža prolazi kroz nju... Nezamenljiv osećaj stvaranja, mnogo inspirativnih noći i stvaralačkih dana, putevi od skice do gotovog proizvoda i osećaj zadovoljstva u tom procesu. Ljudi koji su prepoznali moju ideju, osetili je, i prihvatili kao svoju.

I bilo da Vas koža asocira na krda bizona u Severno-američkim stepama, jaknu James Dean-a, rukavice na volanu kabrioleta, mračnu zanatsku radionicu ili prosto način života, mi smo ti koji izvlače najbolje iz nje, i donose Vam je u najlepšem mogućem obliku.


-Stefan Rosuljaš
Osnivač Hemingway-a